Kam na dovolenou?


Kdo z nás ještě nepřemýšlel kam letos vyrazí na dovolenou. Skoro každý by si přál krásné ne moc drahé, ale bezpečné místo, ideálně někde blízko moře a písčité nebo kamenité pláže. Takovéhle místo asi neexistuje, ale v tomto článku najdete spousty destinací které k ideálu nemají daleko!

Chorvatsko


Chorvatsko je oblíbeným cílem zejména českých turistů, a to nejenom díky příznivým cenám služeb, relativně přijatelné vzdálenosti, neexistencí jazykových bariér apod. V této zemi je na výběr mnoho hotelů a je zde také spousta krásných písčitých i kamenitých pláží.Na většině míst je i průzračné a teplé moře. Rozhodně doporučuji dovolenou blízko moře.


Malta
Ostrov se nachází ve vodách Středozemního moře, které k návštěvě láká příjemným subtropickým podnebím, křišťálově modrým mořem a pohostinnou atmosférou. Pobřeží ostrovů je převážně skalnaté a členité, písečné pláže najdete spíše v zátokách, ale i tak je to nádherné a příjemné místo pro odpočinkovou dovolenou! Co mohu doporučit je pláž s červeným pískem zvaná Ramla Bay.

Albánie



Albánie je převážně hornatou zemí. Pobřežní nížiny přecházejí velmi prudce v horské pásmo. Klimatické podmínky závisí zejména na nadmořské výšce. Pobřežní nížiny mají téměř středomořské klima se suchými horkými léty. Albánie je ideální pro klidnou dovolenou poblíž moře, nebo hor podle potřeby.

Bulharsko 

Bulharsko nezapře vlivy mnoha různých kultur na celou svou zemi - díky svému umístění ve východní části Balkánského poloostrova se stalo významným přístavním centrem. Mezi bulharskými památkami najdete řecké chrámy, římské lázně, byzantské pevnosti i kupolovité hrobky. V Bulharsku osobně doporučuji středisko Slunečné pobřeží.
       
                                                               Tak co už jste si vybrali?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Šperky Pandora